Ik werk 1,5 jaar bij Seller en zit momenteel in het sollicitatieproces om door te stromen naar Commercieel Binnendienst Medewerker. Zo snel kan dat gaan bij Seller. Ik heb altijd in de sales gewerkt en ik ben dan ook graag met mensen in contact. Via een vriendin van mij kwam ik hier terecht. Zij vertelde hoe leuk de organisatie is en daardoor besloot ik om ook eens op gesprek te gaan.

Mijn vriendin had niet gelogen. Het is zo’n ontzettend leuk team. Niet alleen de medewerkers, maar ook de eigenaren. Ik leer veel van ze op het gebied van sales, maar ze staan net zo hard mee te doen op uitjes. Ik heb nog nooit zulke leuke bazen gehad. Het zijn twee schatten, dat meen ik echt.

“Het is zoveel meer dan alleen verkoop”

 

Maar ook het werk vind ik super leuk om te doen. Het is niet alleen maar verkoop, er komt ook veel relatiemanagement bij kijken. Het is belangrijk om een goede relatie met de prospect op te bouwen. Zo komt de accountmanager beter binnen in het gesprek. Bij Seller richten we ons op de B2B, waardoor ik met verschillende mensen in contact kom die ik anders nooit zou spreken.

Mijn grootste uitdaging ligt in het omdraaien van de gesprekken. Sommige bedrijven zitten niet op jouw belletje te wachten, des te leuker als ze toch tevreden zijn aan het einde van het gesprek. Ik werk voornamelijk voor outbound klanten, maar ook wel eens voor inbound. Bij inbound krijgen we veel vrijheid. We mogen zelf afspraken maken voor de klant, wat het werk ook uitdagender maakt. Juist de afwisseling tussen outbound (sales) en inbound (service) maakt het werk leuk.

 

“Sociaal zijn en lef hebben, dat zijn de belangrijkste skills”

 

Wil jij werken bij Seller? Dan heb lef nodig en je sociale skills zijn heel belangrijk. Je moet durven een gesprek te leiden en om te kunnen draaien. We werken bij Seller wel met scripts, maar een conversatie loopt beter als je dit eigen kunt maken. Natuurlijk heb ik ook wel eens boze mensen aan de lijn. Die hebben er geen tijd voor, of je bent op die dag al de 4de die wat van ze wil. Maar als je ze weet om te draaien, heb je uiteindelijk een leuk gesprek. Ik blijf altijd vriendelijk waardoor ik voor mezelf nooit een gesprek vervelend afsluit.

De volgende stap voor Seller zou zijn, om meer richting de Sales te gaan. Er liggen nog een hoop kansen binnen de organisatie.

Sharing is caring 🙂

77c0df85-b034-471c-b194-11d684585fd0

Romy van den Berg

Senior B2B Lead Generatie Specialist