Leadkwalificatie

Leadgeneratie is het doel van de meeste marketing campagnes, maar hoe haal je de echte ‘potentials’ uit deze leads om jouw verkopers succesvol aan het werk te zetten? De waardevolle leads die ook daadwerkelijk open staan voor jouw dienst of product? Het antwoord: leadkwalificatie!

Met leadkwalificatie brengt Seller de grote hoeveelheden ‘suspects’ terug naar goed gekwalificeerde ‘prospects’. Oftewel, het kaf wordt van het koren gescheiden. Wat overblijft zijn goed gekwalificeerde leads waar jouw onderneming daadwerkelijk iets aan heeft. Leadkwalificatie met als resultaat: een hogere conversieratio en betere verkoopresultaten van jouw sales team!

Wat zijn gekwalificeerde leads?

Gekwalificeerde leads zijn, bondig samengevat, leads die:

  • voldoen aan de minimale eisen van jouw klantprofiel;
  • de juiste (beslissende) contactpersonen en contactgegevens bevatten;
  • gerichte interesse hebben in jouw dienstverlening of product.
Leadkwalificatie is in onze optiek daarom onmogelijk te behalen door alleen het kopen van data via databanken. Echt kwalificeren kan alleen door de juiste vragen te stellen, door achter behoeften en wensen te komen en door de antwoorden hierop uiteraard goed te registreren.

Goed gemotiveerde verkopers met leadkwalificatie

Logischerwijs werkt de verkoopafdeling veel efficiënter als zij zich kunnen richten op gekwalificeerde leads en sta ook eens stil bij hoeveel positieve impact leadkwalificatie heeft op de algehele moraal van de verkopers. Wanneer zij elk telefonisch contact gericht met gekwalificeerde prospects kunnen voeren, werkt dat eveneens bevorderend. Een verkoper die vaker ‘ja’ krijgt te horen, is sneller gemotiveerd om nog meer te willen ‘scoren’. Dat maakt het grote verschil tussen een sales afdeling en een succesvolle sales afdeling!

Leadkwalificatie iets voor jouw onderneming?

Leadkwalificatie kan zowel op projectbasis als doorlopend worden ingevuld. Wil jij ervaren of deze dienst iets voor jouw onderneming is? Dan hebben wij een mooie deal voor jou!

Vul onderstaand formulier in: